Dit artikel is vertaald uit het Nederlands

Effectieve desinfectie van TEE-sondes

Desinfectie van TEE-sondes - UV Smart

De Food and Drug Administration (FDA) beveelt opwerking van medische hulpmiddelen aan als desinfectiemethode. De FDA meldde echter ook dat opwerking de aanwezigheid van de aanwezigheid van ziekteverwekkers in gebruikte medische hulpmiddelen niet volledig kan elimineren.

Als het opwerkingsproces in sommige klinische omgevingen mislukt, kan dit de overdracht van pathogene organismen bevorderen. Afgezien van het falen van opwerking, kunnen sommige medische hulpmiddelen gevoelig zijn voor desinfectiemethoden zoals warmte, chemicaliën, etc. Dit artikel bespreekt de rol van desinfectie met UV-licht van medische hulpmiddelen, waaronder transoesofageale echocardiografiesondes.

TEE-sondes huidige desinfectiemethode

TEE-sondes vallen in de categorie van semi-kritische medische hulpmiddelen en de Amerikaanse College voor Spoedeisende Hulp Artsen raadt aan om een sondekapje voor eenmalig gebruik te gebruiken en de sonde na elk gebruik goed te desinfecteren. Het gebruik van een sondekapje voor eenmalig gebruik vermindert de mate van microbiële besmetting tijdens het gebruik.

Dit zijn de richtlijnen van het Center for Disease Control (CDC) voor ontsmetting op hoog niveau:

  • Reinig de TEE-sonde onmiddellijk na gebruik.
  • Ontsmet met een ontsmettingsmiddel van hoog niveau gedurende 20 minuten, de door de FDA goedgekeurde inweektijd.
  • Spoel na desinfectie op hoog niveau met steriel, gefilterd water of kraanwater, gevolgd door spoelen met alcohol.

Desinfectie met behulp van UV-C

Het UV-C desinfectieproces heeft krachtigere sporicidale effecten dan hoogwaardige desinfectiemiddelen voor het desinfecteren van semi-kritische apparaten zoals TEE-sondes.

In een onderzoek waarin de sporicidale efficiëntie tussen een UV-C-apparaat en drie door de FDA goedgekeurde hoogwaardige desinfectiemiddelen werd vergeleken, ontdekten de onderzoekers dat het UV-desinfectieproces een grotere sporicidale efficiëntie had binnen een blootstelling van 35 seconden. Dit wijst op de effectiviteit van UV-desinfectie, zelfs bij een korte blootstellingstijd.

TEEPROBES desinfecteren met de D60

Onze UV Smart D60 kan TEE-sondes in 60 seconden desinfecteren dankzij onze gepatenteerde Impelux-technologie. De D60 is geregistreerd bij de FDA als een klasse II medisch hulpmiddel. Het is klinisch gevalideerd als effectief tegen een breed spectrum van pathogene organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen. Onderzoekers van verschillende gezondheidsinstellingen en laboratoria hebben de werkzaamheid van de D60 tegen pathogene microben ontdekt.

De wetenschappelijke laboratoria van Eurofins stelden bijvoorbeeld vast dat D60 voldeed aan de criteria voor desinfectienormen op hoog niveau voor het volledige spectrum van micro-organismen.

Medische professionals in het Medisch Universitair Ziekenhuis van Gent (BE) zagen bijvoorbeeld een duidelijke afname van het aantal kolonievormende eenheden op TEE-sondes na desinfectie met de D60.

Voordelen van de D60

Hier zijn enkele voordelen van desinfectie met D60:

  • Efficiëntie: Bespaart tijd omdat de desinfectie in 60 seconden is voltooid.
  • Bespaart energie: Met een stroomverbruik van slechts 0,01 kWh per cyclus verbruikt de D60 meer dan 30 keer minder energie dan een gemiddelde desinfecterende wasmachine.
  • Geen chemicaliën of water tijdens het desinfectieproces.
  • Geen schade aanmaterialen.
  • Meer patiënten helpen en het onnodig verplaatsen van patiënten door een tekort aan TEE-sondes verminderen.

Samenvatting

Gebruik UV-C desinfectie om uw TEE-sonde te desinfecteren en het risico op overdracht van pathogene organismen in uw zorginstelling te verminderen. Met de UV Smart D60 kunt u TEE-sondes in minder dan een minuut desinfecteren. De D60 is niet alleen effectief tegen verschillende ziekteverwekkende organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen. Hij is ook eenvoudig in gebruik, bespaart tijd en energie en is kosteneffectief.

Geïnteresseerd in de voordelen van de UV Smart D60 voor uw eigen gezondheidszorgorganisatie? Vraag een gratis demonstratie aan of neem contact op met een van onze experts door het volgende formulier .

Nicolas Cediey
Digitaal marketeer