Dit artikel is vertaald uit het Nederlands

Een revolutie in efficiëntie op medisch gebied: De UV Smart D60

In de steeds veranderende wereld van de gezondheidszorg zijn efficiëntie en duurzaamheid van groot belang. De D60 van UV Smart is een doorbraak en biedt een duurzamere en tijdbesparende methode voor het desinfecteren van endoscopen zonder kanalen. Deze innovatieve technologie transformeert niet alleen het desinfectieproces, maar vermindert ook aanzienlijk de CO2-uitstoot in de gezondheidszorg.

Gebaseerd op de kwantitatieve studie van Reinier de Graaf en TU Delft

In de steeds veranderende wereld van de gezondheidszorg zijn efficiëntie en duurzaamheid van groot belang. De D60 van UV Smart is een doorbraak en biedt een duurzamere en tijdbesparende methode voor het desinfecteren van endoscopen zonder kanalen. Deze innovatieve technologie transformeert niet alleen het desinfectieproces, maar vermindert ook aanzienlijk de CO2-uitstoot in de gezondheidszorg.

De traditionele desinfectiemethode omvat een proces van 8 stappen, waaronder vervoer van endoscopen naar een centrale sterilisatieafdeling (CSD), voorreiniging, desinfectie in een wasmachine en vervoer terug naar de polikliniek. Dit proces is tijdrovend en kost veel middelen, er zijn aanzienlijke hoeveelheden water, chemicaliën en energie voor nodig.

Maak kennis met de UV Smart D60. Dit apparaat vereenvoudigt het proces tot slechts 6 stappen, elimineert de noodzaak voor transport en verkort de desinfectietijd tot slechts 60 seconden. De endoscoop wordt direct na het consult gereinigd, handmatig voorgereinigd met een vochtige microvezeldoek en vervolgens blootgesteld aan UV-C-licht in de D60. Na desinfectie kan de endoscoop direct worden gebruikt of worden teruggebracht naar de kamer van de patiënt.

 

"Om dit in perspectief te plaatsen: de bespaarde CO2-uitstoot zou de Eiffeltoren 119 dagen van energie kunnen voorzien!"

 

De voordelen van deze nieuwe methode zijn aanzienlijk. De D60 bespaart jaarlijks 1547 liter chemicaliën, 7875 liter water, 3686,8 KWh energie en 2772 kilometer transport. Dit komt neer op een vermindering van 8703,65 kilogram CO2-uitstoot per jaar. Om dit in perspectief te plaatsen: de bespaarde CO2-uitstoot zou de Eiffeltoren 119 dagen van energie kunnen voorzien!

 

Bovendien is de doorlooptijd voor endoscopen met de D60 slechts 12 minuten, vergeleken met 60-96 minuten met traditionele methoden. Dit betekent dat professionals in de gezondheidszorg aanzienlijk tijd kunnen besparen, wat leidt tot efficiëntere operaties en de mogelijkheid om meer patiënten te behandelen.

 

De D60 biedt ook het voordeel dat het sterilisatieproces gedecentraliseerd wordt. Endoscopen kunnen ter plekke worden gedesinfecteerd, waardoor er minder transport nodig is en er minder risico is op beschadiging van endoscopen. Deze aanpak is niet alleen kosteneffectief maar ook duurzamer.

 

De toepassing van deze innovatieve methode vereist echter een verandering in de richtlijnen en een pragmatische omgang met de regelgeving. Terwijl UV-C desinfectie is opgenomen in de Nederlandse Stuurgroep Flexibele Endoscoop Reiniging en Desinfectie, is het niet altijd opgenomen in nationale regelgeving in andere landen.


De UV Smart D60 wordt al met succes gebruikt in tal van ziekenhuizen in Spanje, Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Het is CE-gecertificeerd in Europa onder de MDR en bewezen effectief.

 

Concluderend is de UV Smart D60 een revolutionair apparaat dat een duurzamere en tijdsefficiëntere methode biedt voor het desinfecteren van kanaalloze endoscopen. Het vermindert niet alleen de werkdruk in de gezondheidszorg, maar vermindert ook aanzienlijk de CO2-uitstoot en draagt zo bij aan een duurzamere toekomst voor de gezondheidszorg.

 

Wilt u meer weten over deUV Smart D60 en de impact ervan op de efficiëntie en duurzaamheid van de gezondheidszorg? We nodigen u uit om de volledige whitepaper te downloaden voor een uitgebreid begrip van deze innovatieve technologie. Vul gewoon een kort formulier in en u krijgt direct toegang tot de whitepaper.

 

Klik hier om de whitepaper te downloaden