Leestijd
2
min

Eerste CE-certificering voor UV Smart

14/2/2024

Het eerste apparaat met gevalideerde UV-C lichtdesinfectie van de Delftse MedTech start-up UV Smart, de D25, heeft vandaag CE-certificering ontvangen.

Eerste CE-markering voor UV Smart

De basis voor deze certificering werd gevormd door wetenschappelijk onderzoek en technische beschrijvingen van dit apparaat voor effectieve en snelle UV-C desinfectie van medische instrumenten en apparatuur in de gezondheidszorg. De D25 heeft de medische CE-certificering klasse IIa gekregen. "De CE-markering ondersteunt de introductie van deze nieuwe methode in zorgcentra en ziekenhuizen om de verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren", aldus Daan Hoek, een van de oprichters van UV Smart.

De CE-markering ondersteunt de introductie van deze nieuwe methode in zorgcentra en ziekenhuizen om de verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren.

"De volgende mijlpaal is opname in de protocollen en aanbevelingen van bijvoorbeeld het RIVM en medische beroepsorganisaties. Hiervoor is al een aanzienlijke hoeveelheid wetenschappelijk en klinisch onderzoek afgerond. We doen er alles aan om de benodigde beoordeling hoger op de agenda te krijgen bij het RIVM, dat hierin immers een centrale positie heeft. Ondertussen blijven we investeren in R&D naar de mogelijkheden van UV-C desinfectie."

In ons land maken onder andere het Radboudumc, Spaarne Gasthuis, LUMC, Alrijne Ziekenhuis, Martini Ziekenhuis en Zonnehuisgroep Amstelland al gebruik van deze innovatieve desinfectieapparatuur. Om aan de toegenomen internationale vraag te voldoen, heeft UV Smart - dat nu ook ISO 13485 gecertificeerd is - onlangs de productie opgeschaald.

Artikel delen:

ECD in de media, COVID-19

Radboud koopt ECD

Webinar UV-C desinfectie