Leestijd
3
min

NYU Langone Health-onderzoek | Desinfecteren van laryngoscopen met UV-technologie

14/2/2024

Het onderzoek van NYU Langone Health toont aan dat de UV Smart D60 doeltreffend is bij het desinfecteren van flexibele laryngoscopen met optische vezels. Deze UV-technologie biedt een sneller en betrouwbaarder alternatief voor traditionele methoden en kan een revolutie betekenen voor de ontsmetting van medische apparatuur.

NYU Langone Health-onderzoek | Desinfecteren van laryngoscopen met UV-technologie

Het onderzoek van NYU Langone Health toont aan dat de UV Smart D60 doeltreffend is bij het desinfecteren van flexibele laryngoscopen met optische vezels. Deze UV-technologie biedt een sneller en betrouwbaarder alternatief voor traditionele methoden en kan een revolutie betekenen voor de ontsmetting van medische apparatuur. Op het steeds veranderende gebied van medische technologie heeft een recent onderzoek van NYU Langone Health licht geworpen op een veelbelovende nieuwe desinfectiemethode voor flexibele laryngoscopen. Het onderzoek evalueerde de effectiviteit van een apparaat genaamd de UV Smart D60, dat UV-technologie gebruikt om te desinfecteren. Vier verschillende desinfectiemethoden werden vergeleken en de resultaten toonden aan dat de UV Smart D60 effectief was in het verminderen van besmetting. Dit apparaat is niet alleen veelbelovend wat betreft zijn desinfectiemogelijkheden, maar het heeft ook de potentie om de behoefte aan extra endoscoopapparatuur te verminderen en het decontaminatieproces eenvoudiger en minder hulpbronintensief te maken.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Probleem met huidige desinfectiemethoden

Traditionele desinfectiemethoden omvatten het gebruik van enzymatische reinigingsmiddelen en chemicaliën zoals orthoftaaldehyde (OPA). Hoewel deze methoden effectief zijn, kunnen ze tijdrovend zijn en mogelijk gezondheidsrisico's opleveren voor zorgverleners door blootstelling aan chemische stoffen.

De kracht van UV-licht

Maak kennis met de UV Smart D60, een apparaat dat ultraviolette (UV) technologie gebruikt om te desinfecteren. Het onderzoek evalueerde de effectiviteit van dit apparaat bij het verminderen van besmetting op flexibele laryngoscopen. De resultaten waren veelbelovend: de UV Smart D60 bleek effectief in het verminderen van bacteriële besmetting.

De studie

In het onderzoek werden vier verschillende desinfectiemethoden vergeleken:

1. Enzymatisch reinigingsmiddel + Cidex OPA (standaardmethode)

2. Enzymatisch reinigingsmiddel + UV Smart D60

3. Microvezeldoek + UV Smart D60

4. Niet-steriel doekje + UV Smart D60

De resultaten toonden aan dat de UV Smart D60, wanneer gebruikt in combinatie met een enzymatisch reinigingsmiddel, een microvezeldoekje of een niet-steriel doekje, effectief was in het verminderen van besmetting.

 

De gevolgen

Het gebruik van UV-technologie voor desinfectie heeft verschillende voordelen. Het is een snel proces, dat slechts een minuut duurt in vergelijking met de 13,5 minuten die nodig zijn voor de standaardmethode. Zorgverleners hoeven ook niet om te gaan met potentieel schadelijke chemicaliën.

Kortom, de UV Smart D60 vertegenwoordigt een opwindende ontwikkeling op het gebied van desinfectie van medische apparatuur. Aangezien we blijven streven naar betere en efficiëntere methoden om de reinheid van onze instrumenten te garanderen, zijn innovaties als deze een welkom gezicht.

Klik hier om het volledige artikel te lezen


Trefwoorden: Ultraviolet Smart D60, Laryngoscoopdesinfectie, UV-lichtdesinfectie, Sterilisatie van medische apparatuur, Flexibele vezeloptische laryngoscopen, Reinheid van gezondheidszorgapparatuur, Ortho-ftalaldehyde (OPA), Enzymatisch reinigingsmiddel, Desinfectie van microvezeldoekjes, Desinfectie van niet-steriele doekjes, Bacteriecontaminatiereductie, Desinfectiemethoden, Snelle desinfectietechnieken, Gezondheidsrisico's bij desinfectie, Innovaties in medische desinfectie, Sterilisatie van klinische omgevingen, Medisch onderzoek naar desinfectie, UV-licht in de gezondheidszorg, Sterilisatie-efficiëntie, Toekomst van medische sterilisatie

Artikel delen:

ECD in de media, COVID-19

Radboud koopt ECD

Eerste CE-certificering voor UV Smart