Leestijd
4
min

Radboud koopt ECD

14/2/2024

Het Radboud Universiteit Ziekenhuis in Nijmegen heeft twee ECD-units aangeschaft voor het desinfecteren van medische apparatuur en hulpmiddelen met behulp van UV-C licht. Volgens professor H. van Goor betekent dit een 'enorme winst in het verlagen van de virusbelasting'.

Logo Radboud UMC

Het Radboud Universiteitsziekenhuis in Nijmegen heeft twee ECD's aangeschaft voor het desinfecteren van medische apparatuur en hulpmiddelen met behulp van UV-C licht.

Enorme winst in het verlagen van de virusbelasting

Op de COVID-afdelingen C5 en Eov van het Radboudumc, met positief geteste coronapatiënten, zijn vanaf vandaag twee UV-boxen geïnstalleerd. Deze zijn aangeschaft voor het desinfecteren van medische apparatuur, zoals polsboxen en kabels om de vitale functies van patiënten continu te monitoren. Ook patiëntgerelateerde tablets, smartphones, VR-brillen en stethoscopen van medewerkers kunnen met deze UV-boxen in 25 seconden gedesinfecteerd worden. Harry van Goor, hoogleraar Chirurgie Onderwijs: 'De boxen zijn een enorme aanwinst bij het verminderen van de virusbelasting en het risico op overdracht van het coronavirus'.

Lees het hele bericht van Radboudumc hier.

Artikel delen:

ECD in de media, COVID-19

Eerste CE-certificering voor UV Smart

Webinar UV-C desinfectie