Leestijd
3
min

Persbericht: Revolutionaire UV Smart D60 vermindert CO2-uitstoot en verhoogt efficiëntie in gezondheidszorg

14/2/2024

De D60 van UV Smart transformeert desinfectie in de gezondheidszorg, vermindert de CO2-uitstoot, bespaart tijd en maakt efficiënte desinfectie van KNO-scopen mogelijk, waardoor de reparatiekosten dalen en de beschikbaarheid toeneemt.

                                                                                                                                                                                                Rijswijk, June 27, 2023

 

Bij UV Smart is het ons doel om duurzame gezondheidszorg te versnellen door een revolutie teweeg te brengen in de desinfectie-industrie. We zetten ons in om onze wederverkopers en eindgebruikers te voorzien van innovatieve ontsmettingsapparaten die het gebruik van chemicaliën verminderen en een snelle, economische en chemicaliënvrije ontsmetting mogelijk maken. Vandaag zijn we verheugd te kunnen melden dat de UV Smart D60, ons vlaggenschip, de weg wijst in het bereiken van deze doelen.

 

Uit een recent onderzoek is gebleken dat de UV Smart D60, een apparaat dat wordt gebruikt voor het desinfecteren van flexibele kanaalloze KNO-scopen, niet alleen de meest duurzame maar ook de meest tijdsefficiënte methode voor desinfectie is. De studie, uitgevoerd in samenwerking met UV Smart, heeft aangetoond dat de UV Smart D60 de CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen en kostbare tijd kan besparen in gezondheidszorgomgevingen.

 

Het UV Smart D60 desinfectieproces, dat een verschuiving van centrale sterilisatie naar decentrale sterilisatie inhoudt, heeft talloze voordelen. Het vermindert transport en verkort de doorlooptijden, wat leidt tot minder schade aan endoscopen en lagere reparatie- en vervangingskosten. Het apparaat zorgt er ook voor dat endoscopen altijd op locatie beschikbaar zijn, waardoor er geen vervolgafspraken meer nodig zijn en artsen meer endoscopieën kunnen uitvoeren.

"Om dit in perspectief te plaatsen: de hoeveelheid CO2-uitstoot die wordt bespaard door de D60 aan te schaffen, staat gelijk aan de energievoorziening van de Eiffeltoren voor een indrukwekkende 119 dagen."

 

In het onderzoek werd de UV Smart D60 vergeleken met de Medivators Advantage Plus pass-thru desinfectiesproeier van Cantel. De resultaten toonden aan dat zorginstellingen door het gebruik van de UV Smart D60 jaarlijks 1547 liter chemicaliën, 7875 liter water, 3686,8 KWh energie en 2772 kilometer transport kunnen besparen. Dit betekent een aanzienlijke vermindering van de impact op het milieu. In termen van CO2-uitstoot betekent dit een vermindering van 8703,65 kilogram per jaar. Om dit in perspectief te plaatsen: de hoeveelheid CO2-uitstoot die wordt bespaard door de aanschaf van de D60 staat gelijk aan de energievoorziening van de Eiffeltoren voor een indrukwekkende 119 dagen.

 

"Als een UV Smart D60 wordt gebruikt voor desinfectie van flexibele kanaalloze KNO-endoscopen op de hoofdlocatie, kan 2,5 FTE per jaar worden bespaard."

 

Wat tijdsefficiëntie betreft, neemt de UV Smart D60 slechts 12 minuten in beslag voor de omlooptijd, vergeleken met 60-96 minuten met de huidige desinfectiemethode. Dit kan een aanzienlijke tijdsbesparing opleveren voor het personeel in de gezondheidszorg. Op de hoofdlocatie zou het gebruik van de UV Smart D60 voor desinfectie van flexibele kanaalloze KNOendoscopen een besparing van 2,5 FTE (Full-Time Equivalent) per jaar kunnen opleveren.

 

Ondanks de duidelijke voordelen van de UV Smart D60 zijn sommige richtlijnen met betrekking tot endoscopendesinfectie verouderd. In Nederland is UV-C desinfectie opgenomen in de Stuurgroep Flexibele Endoscoop Reiniging en Desinfectie (SFERD,2022). In andere landen is UV-C echter niet altijd opgenomen in de nationale regelgeving. Daarom vereist de implementatie van deze innovatieve methode een verandering in de richtlijnen en wordt specialisten op het gebied van desinfectiecontrole en reprocessing geadviseerd om pragmatisch met deze regelgeving om te gaan.

 

Het onderzoek concludeert dat de UV Smart D60 een kosteneffectieve, duurzame en tijdsefficiënte oplossing is voor het desinfecteren van kanaalloze endoscopen. Er wordt opgeroepen tot verder onderzoek om de methode in verschillende ziekenhuizen te onderzoeken en om de richtlijnen aan te passen zodat ook UV-C-desinfectie eronder valt.


Voor een meer gedetailleerde kijk op de impact van de UV Smart D60 op desinfectie en duurzaamheid in de gezondheidszorg, nodigen wij u uit om onze uitgebreide whitepaper te ontvangen. Verken diepgaand onderzoek, krijg meer inzicht in de voordelen en begrijp hoe dit revolutionaire apparaat uw gezondheidszorgomgeving kan transformeren.

Klik hier om de whitepaper te downloaden en meer te weten te komen over deze baanbrekende oplossing.

Neem voor meer informatie contact op met:

Nicolas Cediey

nicolas.cediey@uvsmart.nl

Artikel delen:

ECD in de media, COVID-19

Radboud koopt ECD

Eerste CE-certificering voor UV Smart