Leestijd
3
min

Het gebruik van UV-C licht voor duurzame gezondheidszorg: Een revolutionaire aanpak

14/2/2024

Ontdek hoe UV-technologie een revolutie teweegbrengt in de gezondheidszorg door de patiëntenzorg te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. Onze nieuwste whitepaper onthult het transformatieve potentieel van UV-technologie, die in staat is om de Eiffeltoren 119 dagen van energie te voorzien. Doe met ons mee en creëer een duurzame toekomst voor de gezondheidszorg.

Download hier de volledige whitepaper

In ons bedrijf lopen we voorop bij het inzetten van Ultraviolet (UV) technologie om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg. Onze toewijding ligt in het verkennen van het potentieel van UV-technologie om niet alleen de patiëntenzorg te verbeteren, maar ook om de impact op het milieu aanzienlijk te verminderen.

 

De nieuwste whitepaper van het Reinier de Graaf Ziekenhuis en de TU Delft onderzoekt de diepgaande voordelen van UV-technologie bij het desinfecteren van flexibele, kanaalloze oor-, neus- en keelscopen. Dit onderzoek, dat onafhankelijk is uitgevoerd zonder specifieke subsidies van publieke, commerciële of non-profit sectoren, garandeert onbevooroordeelde resultaten.

 

Het onderzoek presenteert een vergelijkende analyse tussen de traditionele Automated Endoscope Reprocessor (AER) methode en de UV Smart D60, met de nadruk op CO2-uitstoot, water- en chemicaliënverbruik, energieverbruik en doorlooptijd. De resultaten zijn baanbrekend.

 

De AER-methode, die werd gebruikt voor desinfectie in de polikliniek, verbruikte jaarlijks 126,5 liter chemicaliën, wat resulteerde in 2.952 kilo CO2-uitstoot. In schril contrast daarmee verbruikte de UV Smart D60 nul liter chemicaliën en produceerde nul CO2-uitstoot. Op dezelfde manier verbruikte de AER-methode 700,7 liter water per jaar, wat resulteerde in 1.582 pond CO2-uitstoot. Ook hier verbruikte de UV Smart D60 geen water en produceerde geen CO2-uitstoot.

 

In termen van energieverbruik verbruikte de AER-methode jaarlijks 1.436.400 watt, wat resulteerde in een CO2-uitstoot van 3.167 pond. De UV Smart D60 verbruikte echter 3.412.500 watt per jaar, maar met een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot van 1.042 pond.

 

De meest indrukwekkende bevinding is misschien wel de drastische verkorting van de doorlooptijd voor het desinfecteren van flexibele kanaalloze KNO-scopen met de UV Smart D60. Terwijl de traditionele AER-methode 96 minuten duurde, had de UV Smart D60 slechts 12 minuten nodig.

 

Deze bevindingen onderstrepen het transformerende potentieel van UV-technologie in de gezondheidszorg. Door UV-technologie te gebruiken, kunnen we niet alleen de patiëntenzorg verbeteren, maar ook onze impact op het milieu aanzienlijk verminderen. Dit sluit aan bij ons streven naar duurzaamheid en ons geloof in het belang van een klimaatvriendelijke gezondheidszorg.

 

Om dit in perspectief te plaatsen: de besparing in CO2-uitstoot door het gebruik van de UV Smart D60 is zo groot dat de Eiffeltoren 119 dagen van stroom zou kunnen worden voorzien (Ecotree.nl). Dit is een bewijs van het potentieel van UV-technologie om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg en bij te dragen aan een gezondere, duurzamere wereld.

 

Als toonaangevende autoriteit op het gebied van UV-technologie in de gezondheidszorg zijn we enthousiast over de toekomst. We zijn vastbesloten om onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen voort te zetten om de kracht van UV-technologie verder te benutten. Samen kunnen we de gezondheidszorg revolutioneren en een gezondere, duurzamere wereld creëren.

 

Geïnteresseerden die dieper willen ingaan op ons onderzoek en onze bevindingen kunnen de volledige whitepaper downloaden. Ontdek het potentieel van UV-technologie en ga met ons mee op weg naar een duurzamere toekomst in de gezondheidszorg. Klik hier om toegang te krijgen tot de whitepaper.

 

Trefwoorden: UV-technologie, gezondheidszorg, duurzame gezondheidszorg, patiëntenzorg, milieu-impact, CO2-uitstoot, UV Smart D60, geautomatiseerde endoscoopreprocessor, klimaatslimme gezondheidszorg, UV-technologie in de gezondheidszorg.

Artikel delen:

ECD in de media, COVID-19

Radboud koopt ECD

Eerste CE-certificering voor UV Smart